spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Top10 filme despre trenuri și gări

Site-ul de internet filme-carti.ro a realizat un interesant top 10 al filmelor despre trenuri și gări.

Lista include filme realizate de regizori celebri, inclusiv două producții autohtone. Lista este deschisă de un film făcut de Alfred Hitchcock în 1938, respectiv „The Lady Vanishes”. „Este unul dintre cele mai grozave thrillere regizate de Alfred Hitchcock în perioada britanică a carierei sale, avându-i protagoniști pe Margaret Lockwood și Michael Redgrave. Este bazat pe romanul ‘The Wheel Spins’ al scriitoarei Ethel Lina White, autoare la fel de populară în acea perioada ca Agatha Christie. Eroina filmului este o turistă engleză care călătorind cu trenul în Europa continentală descoperă că însoțitoarea ei în vârstă pare să fi dispărut din tren. Ceilalți pasageri neagă însă să o fi văzut vreodată. Ajutată de un tânăr muzicolog, cei doi scormonesc trenul pentru indicii despre dispariția bătrânei. Filmul a inspirat remake-uri și variante (una petrecându-se în avion), dar mie cea a lui Hitchcock mi se pare cea mai reușită”, scriu cei de la filme-carti.ro.

Un film interesant este și „Train de vie – Radu Mihăileanu, 1998. ”În 1941, locuitorii unui mic sat evreiesc din Europa organizează o falsă deportare într-un tren păzit de falși naziști pentru a scăpa de soarta care le era destinată prin ‘soluția finală’ și a se refugia în Palestina. Aceasta este într-o singură frază povestea filmului ‘Train de vie’ (‘Trenul vieții’) regizat de Radu Mihăileanu”, scrie publicația on-line.

Aceasta reamintește faptul că între primele imagini proiectate public de frații Lumiere a fost cea a sosirii trenului în gara La Ciotat (Provence-Alpes-Côte d’Azur). Lista completă a filmelor este disponibilă aici. (D.C.)

Ultimele Articole