miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Top 10 stații feroviare pentru confortul pasagerilor din Europa

St Pancras International din Londra, Marea Britanie, este prima pe lista celor mai bune stații de cale ferată din Europa, potrivit concluziilor unui studiu făcut de americanii de la CCC (Centrul pentru  Alegerile Consumatorilor).

Gara St.Pancras

Numărul scăzut de zile de grevă, confortul ridicat al pasagerilor și „conectivitatea internațională” au ajutat gara situată în centrul unei țări insulare să ocupe primul loc. Faptul că găzduiește și cel mai lung champagne bar din Europa nu a influențat alegerea, susține CCC.

Stațiile centrale din Zurich și Leipzig urmează în clasament pe locurile doi și trei. Roma Termini ajunge la un respectabil loc 4. Cu Leipzig, Munchen, Hamburg, Berlin și Frankfurt în clasament, Germania deține jumătate dintre stațiile punctate. Toate strălucesc datorită numărului scăzut de zile de grevă, numeroase destinații, accesibilitate pentru pasageri în scaune cu rotile și oferte diverse de mâncare și cumpărături pentru a omorî așteptarea. Roma Termini și Milano Centrale sunt singurele două stații de cale ferată din sudul Europei printre cele mai bine clasate stații, iar Moscova Kazansky ca fiind singura stație feroviară din Europa de Est inclusă în clasament. (D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole