spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Ion Țiriac despre calea ferată de aeroport: nu mai dărâmă patinoarul, dar vrea un zid de protecție

Patinoarul Telekom Arena nu va fi demolat, dar va fi protejat cu un zid, a declarat Ion Țiriac despre calea ferată de aeroport.

Țiriac despre calea ferată de aeroport calea ferată de aeroport

„Se pare că patinoarul nu-l mai dărâmă pentru că îmi face protecţie totală faţă de calea ferată. Dar nu mai fac universitatea pe care trebuia să o fac acolo. Mie mi se pare imposibil, şi peste tot în lumea asta e la fel, ca linia de cale ferată să treacă la 6 metri şi jumătate de geamul hotelului sau de cel al blocului de birouri. Dar la noi totul e posibil. La mine, la patinoar, linia de cale ferată e la 22 de metri şi mi s-a promis că se face o haltă acolo, să fie primit… măcar vor avea copiii cu ce să vină la patinoar, că e mai greu cu autobuzul de ajuns acolo”, a spus Ţiriac, citat de Agerpres.

Trebuie precizat faptul că nu autoritățile voiau să dărâme Telekom Arena, ci chiar preşedintele Federaţiei Române de Tenis amenințase că va face acest lucru. Club Feroviar a demonstrat că patinoarul este la o distanță considerabilă față de viitoarea cale ferată și că nu va fi afectat de aceasta.

„Dar eu în afară de haltă şi de izolarea fonică am nevoie şi de altceva la patinoar. Am nevoie de un zid ceva, o protecţie. Pentru că dacă e o şansă (sic! – n.red.) de unu la un milion să mi se întâmple o nenorocire? Ca la Colectiv sau cum mi s-a întâmplat în Spania, la sala unde am jucat 12 ani şi din cauza unor nemernici care au închis uşile şi aşa mai departe şi au murit cinci copii. Deci patinoarul trebuie protejat, să vină nişte ingineri şi să spună că trenul nu poate să cadă acolo nici dacă vine bomba… Că altfel eu îl dau cadou cui vrea. Nu am niciun fel de problemă să dau patinoarul. Domnul Orban zice că nu dărâmă patinoarul şi că face zidul… Să facă, mai întâi să văd. Altfel să-l ia cine vrea, să-l ia să-l mute”, a adăugat Ţiriac.

Țiriac despre calea ferată de aeroport. Magnatul a contestat proiectul de la început

Omul de afaceri Ion Ţiriac a contestat încă de la început intenţia Ministerul Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord din Capitală de Aeroportul Henri Coandă, în vederea organizării la Bucureşti a unor meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020, în apropierea patinoarului său din Otopeni.

El susţine că în zonă deţine câteva zeci de hectare de teren pe care a construit patinoarul, iar în viitor doreşte să ridice un campus pentru o universitate privată non-profit, iar aceste planuri îi sunt compromise de proiectul Ministerului Transporturilor. În prezent, lucrările la acest tronson de cale ferată, în zona Telekom Arena, sunt oprite ca urmare a unei decizii obţinute în primă instanţă de doi proprietari din zonă.

Astăzi, la Curtea de Apel București are loc un nou termen în acest proces.

Ultimele Articole