spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Un șofer român, bun de plată 500.000 de euro după ce a intrat cu TIR-ul în fața trenului în Italia

Un șofer român trebuie să achite daune de 500.000 de euro după ce a intrat cu TIR-ul în fața trenului în Italia.

Pe 9 iulie, la trecerea la nivel a zonei industriale din Ornavasso (în provincia Verbano-Cusio-Ossola), un camion blocat pe șine a fost lovit de un tren de marfă. Nu au existat victime, dar daunele au fost considerabile.

Acum au fost calculate aceste daune, iar factura este de aproximativ jumătate de milion de euro, informează site-ul din Diaspora Gazeta Românească. Pentru repararea locomotivei elvețiene, aparținând operatorului feroviar SBB Cargo – o locomotivă care a funcționat doar cincisprezece zile și, prin urmare, practic  nouă – costul se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Cu TIR-ul în fața trenului. Carabinierii au calculat nota de plată

Dar accidentul pe linia feroviară Domodossola-Novara a provocat, de asemenea, întreruperea circulației și alte daune colaterale. Conform reconstituirii carabinierilor, șoferul camionului, un român  care locuia în zona Novara, a decis pe 9 iulie să traverseze calea ferată chiar dacă semaforul era pe roșu și se auzea deja semnalul acustic.

Acum este cercetat pentru pericolul unui dezastru feroviar. Românul lucrează pentru o companie italiană care încărcase mărfuri în Casale Corte Cerro și Ornavasso. Din fericire, trenul, care circula cu viteză mică (între 70 și 80 de kilometri pe oră), nu a deraiat. Mecanicul de locomotivă, care din cauza unei curbe nu a putut vedea la timp camionul oprit pe linia ferată, a activat sistemul de frânare când se afla deja la 200 de metri de trecerea la nivel și nu a putut evita impactul.

Ultimele Articole