spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Un TIR s-a defectat pe calea ferată. Traficul feroviar a fost blocat între Oradea și Cluj Napoca

Traficul feroviar a fost blocat vineri între Oradea și Cluj Napoca, după ce un TIR s-a defectat pe calea ferată, la trecerea la nivel din localitatea Ciucea.

TIR s-a defectat pe calea ferată
FOTO Bihoreanul

Autotrenul s-a defectat chiar înainte ca trenul Oradea – Cluj să ajungă în zonă.

Incidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 10.15. Autotrenul cu platformă pentru transport de utilaje s-a oprit pe trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Ciucea fără să mai pornească din loc.

Cum între timp barierele au coborât, semnalizând sosirea unui tren, şoferul camionului şi alţi conducători auto au coborât din maşini şi s-au postat de-a lungul liniilor de tren, semnalizându-i mecanicului de locomotivă să oprească.

Un TIR s-a defectat pe calea ferată. La un pas de accident

„Mulţumită prezenţei de spirit a şoferilor, mecanicul din tren a reuşit să frâneze suficient de mult ca să evite o catastrofă. Atât trenul, cât şi TIR-ul, au scăpat doar cu avarii uşoare”, a declarat pentru Bihoreanul purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Traian Morar.

Potrivit sursei citate, în zonă circulaţia feroviară şi cea rutieră au fost blocate aproximativ o jumătate de oră, până când TIR-ul a fost tractat şi coborât de pe calea ferată.

Ultimele Articole