spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

GALERIE FOTO TIR lovit de tren la Beclean. UPDATE S-a reluat circulația pe ambele fire

Un TIR lovit de tren la Beclean, în județul Bistrița Năsăud, a dat peste cap circulația feroviară în zonă, iar călătorii sunt evaluați de medici.

Un tren a lovit în plin, joi, în localitatea Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, un TIR care transporta lemne. Aproximativ 70 de călători din tren, majoritatea copii, sunt evaluaţi la această oră de medici.

UPDATE S-a redeschis circulaţia feroviară pe firul I

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someş a fost redeschis la ora 15.35, pe firul I, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul IR 1833, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord.

Pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe firul I, SRCF Cluj a acţionat în zona trecerii la nivel cu o echipă de peste 50 de angajaţi de la divizia Linii, care au intervenit cu utilaje de mica mecanizare şi motostivuitoare pentru ridicarea şi scoaterea materialului lemnos răsturnat pe liniile de cale ferată.

Personalul feroviar continua operaţiunile de intervenţie şi pe firul II, unde se acţionează pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat şi pe firul II în condiţii de siguranţă.

UPDATE Trafic feroviar oprit

CFR SA a anunțat că traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someş este blocat la această oră din cauza unui accident între un tir încărcat cu lemne şi trenul de călători 15850, întregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului.

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, cinci călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul tirului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău.

Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au anunţat că accidentul s-a produs în localitatea Beclean, la trecerea de cale ferată spre Nuşeni, unde un TIR a fost lovit de un tren cu două vagoane.

TIR lovit de tren. Majoritatea călătorilor erau copii

Nu sunt anunţate victime încarcerate, iar, la prima evaluare medicală, şoferul TIR-ului nu a fost rănit.

„Sunt evaluate persoanele din tren, aproximativ 68 – 70 de persoane, majoritatea copii”, au spus reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Ultimele Articole