duminică, mai 5, 2024
spot_img

VIDEO Un TIR a fost lovit de tren lângă Brăila. Locomotiva și patru vagoane, avariate

Un TIR a fost lovit de tren miercuri dimineață la Baldovinești, în apropiere de Brăila, accident rutier în urma căruia au fost cinci persoane rănite.

”În această dimineață, șoferul unui TIR, în vârstă de 59 de ani, din județul Galați, în timp ce se deplasa pe raza localității Baldovinești, la trecerea la nivel cu calea ferată, nu ar fi observat semnalele luminoase și acustice și a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galați. Din primele date, ar fi rezultat vătămarea corporală a cinci persoane. Atât șoferul tirului, cât și mecanicul de locomotivă în vârstă de 42 de ani, din Brăila, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a anunțat ISU.

Traficul rutier este dirijat de polițiști. Potrivit Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, traficul feroviar nu este blocat.

Un TIR a fost lovit de tren. Locomotiva și patru vagoane au fost avariate

CFR Călători a anunțat printr-un comunicat că în jurul orei 09:00, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Baldovinești (județul Brăila), șoferul unui autocamion de mare tonaj a angajat în traversarea căii ferate vehiculul fără să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1571, București – Galați. Cei aproximativ 30 de pasageri din tren şi personalul feroviar nu au fost afectați.

În urma impactului, locomotiva și cele patru vagoane din compunere au fost avariate, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o locomotivă de ajutor, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat și finalizarea procedurilor legale.

Circulația feroviară pe firul II se desfășoară normal.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole