spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Tipografia CFR, profit mai mare în pofida epidemiei

Societatea Tipografică Filaret – S.A., filiala Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A. și-a bugetat pe anul curent un profit brut mai mare cu 0,67% față de anul precedent, în pofida epidemiei de coronavirus.

Valoarea de inventar pentru Palatul CFR sindicalist în conducerea Ministerului Transporturilor situația CFR Marfă mutarea Ministerului Transporturilor la Iași director general al CFR Călători Consiliu de Administrație al CFR rectificare bugetară consilier la Ministerul Transporturilor secretar general la Ministerul Transporturilor Ludovic Orban revine la Ministerul Transporturilor secretar de stat pe domeniul feroviar Mircea Florin Biban

Obținerea profitului este posibilă prin diminuarea cheltuielilor efectuate, în condițiile unei diminuări ceva mai mici a părții de venituri. Mai multe date au fost făcute publice joi în proiectul de buget publicat aici.

În bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale cu o scădere față de realizările anului precedent cu 4,66 %, a cheltuielilor totale cu o scădere cu 4,77 %, societatea programând un profit brut mai mare cu 0,67 % mai mare decat cel realizat in anul 2019.

Veniturile totale, estimate pentru anul 2020, în valoare de 4.093,67 mii lei indică o scădere față de anul precedent cu 4,66 %.

În cadrul veniturilor totale, veniturile din exploatare dețin o pondere de 99,94 % iar veniturile financiare dețin o pondere de 0,06 %. Veniturile din exploatare vor înregistra o scădere  cu 4,54 % față de anul precedent iar veniturile financiare vor înregistra o scădere cu 68,87 % față de același an.

Societatea Tipografică Filaret – S.A., filiala Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A. își propune  să realizeze cheltuieli totale în anul 2020 în valoare de 4.004,67 mii lei, în scădere cu 4,77 % față de cele preliminate pentru anul 2019.

În cadrul cheltuielilor totale, cheltuielile de exploatare dețin o pondere de 100 %. Cheltuielile  de exploatare vor înregistra o scădere cu 4,77 % față de anul precedent.

Investiții într-un utilaj tipografic nou

În anul 2020, Filaret – S.A a prevăzut un profit brut în valoare de 89 mii lei, mai mare cu 0,67 % decât cel realizat în anul 2019.

În anul  2019 Societatea Tipografică Filaret – S.A., filiala Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A.  nu a înregistrat plăți restante și pentru  anul 2020 nu programează plăți restante.

Sursele pentru investiții programate pentru anul 2020 sunt în suma totală de 30 mii lei și sunt finanțate din surse proprii, respectiv din amortizare.

Cheltuielile cu investițiile programate pentru anul 2020 sunt în valoare de 30 mii lei și vor fi efectuate în vederea achiziționării unui utilaj tipografic nou. (D.C.)

Ultimele Articole