luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

TINMAR vinde energie către Metrorex de aproape 160 de milioane de lei

Compania condusă de Augustin Oancea este singura care în luna aprilie a depus o ofertă la licitația organizată de Metrorex. TINMAR vinde energie după mai multe eșecuri ale Metrorex.

Potrivit anunțului de atribuire apărut în SEAP, prețul energiei livrate de TINMAR va fi de 157,21 milioane de lei, fără TVA.

Prețul de livrare al energiei electrice asigură respectarea plafonului stabilit prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, respectiv  maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, diferenţa de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, în baza declaraţiei pe propria răspundere a reprezentatului legal pentru următoarele categorii de consumatori, prin loc de consum înțelegându-se toate punctele de măsurare a energiei electrice ale Metrorex.

Cantitatea minimă de energie necesară este estimată la 180.000 MWh, iar cantitatea maximă de energie necesară este estimată la 196.000 MWh.

Club Feroviar a informat aici despre oferta depusă de TINMAR.

Sistemul de alimentare include 36 de locuri de consum, 81 de puncte de măsurare a energiei electrice alimentate la medie tensiune (10 kV și 20 kV). Odată cu finalizarea lucrărilor de punere în funcție a locului de consum Tudor Arghezi – Magistrala 2, numărul locurilor de consum va deveni 37, iar punctele de măsură 83. Cantitatea de energie electrică livrată este profilată la tensiune medie și este defalcată pe zile standard și intervale bază de decontare.

După cum a mai scris Club Feroviar, anul trecut au fost anulate nu mai puțin de șapte proceduri de achiziție. Ultima anulare a avut loc în decembrie. În sistemul electronic de achiziții publice fusese postat la începutul lunii noiembrie anunțul de licitație cu titlul ”Energie electrică pentru o perioadă de 6 luni”. Licitația a fost anulată în pofida faptului că prețul oferit era mult mai bun, inclusiv decât cel propus acum de Metrorex. Valoarea totală estimată era cuprinsă între 249,38 milioane de lei și 262,12 milioane de lei, cu 58% mai mare decât cel cerut la o altă licitație în iulie.

Tinmar Energy este firma principală din grupul Tinmar, controlat de omul de afaceri român Augustin Oancea. Firma este, la bază, furnizor de energie electrică, dar este și producător de energie din surse regenerabile, având un portfoliu de 106 MWp în 19 parcuri fotovoltaice, așadar ar putea asigura din producția proprie energie regenerabilă pentru Metrorex. În 2021, cifra de afaceri a Tinmar Energy a fost de 3,5 miliarde de lei, iar profitul de 142,8 milioane de lei. Firma are 98 de angajați.

La nivelul anului 2022, Tinmar a avut o cotă de 4,97% din piața consumatorilor finali de energie electrică.

 

Ultimele Articole