sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Timisoara ar putea cumpara 15 tramvaie noi

În această perioadă Primăria Timișoara lucrează la un proiect ce vizează achiziția de tramvaie noi, cu sprijinul fondurilor europene. „Anul 2018 va fi un salt important în calitatea serviciilor de transport public din Timișoara”, precizeaza primarul orasului, Nicolae Robu.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat încă de acum ceva timp că vor să cumpere 30 de tramvaie noi, în primă fază urmând să achiziționeze 15 dintre acestea.

„Tramvaiele sunt foarte scumpe, unul nou este circa 2 milioane de euro. Noi avem nevoie de tramvaie noi, dar nici nu putem bloca sume uriașe”, este de părere primarul din Timișoara.

Aceasta a adăugat că instituția aflata sub conducerea sa încearcă să obțină finanțare europeană măcar pentru o parte din suma necesară achiziției de tramvaie.

„Din păcate, mai trebuie să ținem în uz și tramvaie vechi, până când vom achiziționa suficiente tramvaie noi și ne preocupă, pe fonduri europene, să cumpărăm și tramvaie noi. Sunt în pregătire cererile de finanțare pe această temă”, susține primarul Nicolae Robu.

Reamintim și că începând cu 1 iulie, Timișoara repune în circulație linia 6 de tramvaie, ceea ce este un plus pentru mobilitate. Tramvaiele de pe linia 6 vor rula în circuit, prin Piața Traian, Piața 700, Catedrala Mitropolitană, Piața Bălcescu, Banatul și Traian.

De asemenea, începând cu luna iunie Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) are o noua conducere, Sorin Supuran fiind numit in funcția de director general și Nicolae Bitea în funcția de director adjunct.

Timisoara dispune in prezent de un parc de 60 de tramvaie. Dintre acestea, 23 au fost deja modernizate (tramvaiele Armonia) iar alte 7 se afla în curs de modernizare in unitățile de producție ale unor companiilor românești  Astra Vagoane Călători și Electroputere VFU Pașcani.

Foto: http://ratt.stfp.net

Ultimele Articole