spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Timisoara ar putea achizitiona 15 tramvaie noi

La Timisoara a avut loc saptamana trecuta conferinta Mobilitatea viitorului, organizata de Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania (CCIFER), la care au participat reprezentantii mai multor companii din domeniu.

Principalul scop al actiunii a fost constientizarea problemelor legate de poluare in marile centre urbane si prezentarea de solutii alternative de dezvoltare. François Coste, presedintele Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania a vorbit despre obiectivele stabilite la nivel european. Promovarea unor noi sisteme de transport, folosirea de energii alternative si utilizarea de vehicule cu emisii zero – acestea sunt principalele directii identificate pentru reducerea poluarii.

Vorbind despre perspectivele de dezvoltare ale transportului in comun in Timisoara, primarul Nicolae Robu a anuntat ca primaria intentioneaza sa mai achizitioneze “probabil 15 tramvaie noi si aceasta va fi componenta perfect ecologica a parcului nostru de mijloace de transport in comun”. Primarul a sustinut faptul ca implementarea rapida de tehnologii non poluante este ingreunata de lipsa resurselor financiare si de costurile inca ridicate pe care le au vehiculele electrice. “Ne-ar bucura daca in planul de programe europene de ecologizare a mobilitatii s-ar promova programe care sa ne permita acces la fonduri pentru achizitia de autobuze electrice”, a explicat Nicolae Robu.

În bugetul Timisoarei pe anul 2018 au fost alocati bani pentru reabilitarea retelei de tramvaie – 41,25 de milioane de lei, precum si pentru innoirea parcului de tramvaie si modernizarea depoului din Dambovita – 1 milion de lei.

Ultimele Articole