spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Peste 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite de polițiști într-un tren internațional

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat, în urma unor verificări, peste 2.500 de pachete de țigări de contrabandă care urmau să fie introduse în România pe calea ferată.

țigări de contrabandă

Astfel, miercuri după amiaza, în P.T.F. Vicşani-feroviar, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului de călători internațional, aflat pe sensul de intrare în România, care circulă pe ruta Vadu Siret – Suceava.

În urma controlului a fost descoperită, în podul unui vagon, cantitatea de 2.580 pachete ţigări, de diferite mărci, provenite din Ucraina. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că ţigările aparţin unui cetăţean român, G.A., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Ţigările în valoare de 3.870 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei, informează News Bucovina.

Alte țigări de contrabandă, aduse cu mașina

Tot, miercuri,  în jurul orei 20.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român P. G. în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Renault Kangoo.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele stânga spate al autoturismului, cantitatea de 190 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 285 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Ultimele Articole