spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Țigări de contrabandă made in Belarus, descoperite într-un tren care intra în România

O cantitate impresionantă de țigări de contrabandă a fost confiscată la vama ucraineană din nordul Bucovinei, în timp ce se încerca transportarea lor în România cu un tren de marfă care ducea materiale de construcții pentru o firmă de lângă Rădăuți.

țigări de contrabandă
FOTO, cu rol pur ilustrativ, politiadefrontiera.ro

Potrivit presei din Cernăuți de limbă ucraineană, citate de site-ul Obiectiv de Suceava, vameșii ucraineni au confiscat țigarete în valoare de jumătate de milion de hrivne (echivalentul a aproximativ 15.000 de euro).

Țigări de contrabandă, ascunse printre materiale de construcții

O firmă care, oficial, transporta doar materiale de construcții, de fapt a ascuns produsele de contrabandă și încerca să le transporte în România cu trenul marfar, în încercarea de a se sustrage controlului vamal.

”Angajații Serviciului Vamal de Stat au găsit produse din tutun ascunse controlului vamal la punctul de control Vadul Siret – Vicșani al postului vamal Vadul Siret”, se arată într-un comunicat transmis presei din Cernăuți de către instituția vamală din țara vecină.

Conform documentelor de însoțire depuse la controlul vamal, produsul ”Blocuri de perete din beton poros” corespundea informațiilor specificate în documentele de tansport vamal, dar la inspecția vamală s-au identificat atașamente străine, respectiv produse din tutun ambalate în 55 de cutii de carton, în total 27.500 de pachete. Țigările marca CREDO sunt produse în Belarus. (A.B.)

Ultimele Articole