spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Bilet unic de calatorie pentru Bucuresti

Primăria Municipiului București  va implementa, din toamna acestui an, tichetul unic de transport, pasagerii putând astfel să folosească același bilet pentru călătoriile cu metroul și cu mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport București ( RATB).  

”Impreună cu Metrorex și CFR Călători (n.r.), vom implementa începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar și societăților care au fost create de către UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale n.r.), precum și firmelor private”, a precizat Primarul General al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea.

Anunțul a fost făcut cu ocazia semnării acordului pentru înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, formată din reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului București (CGMB) ai Consiliului Judeţean Ilfov şi ai Consiliilor Locale. Acordul a fost semnat și de către cei 40 de primari ai localităților din județul Ilfov.

 Asociatia nou formată va avea rolul de a asigura şi monitoriza transportul în comun în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Președintele Asociației va fi tot primarul Gabriela Firea.

 Una dintre măsurile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov este înfiinţarea acestei societăţi, care va asigura şi monitoriza transportul în comun în Bucureşti şi Ilfov, va elabora planul integrat de transport şi circulaţie la nivelul regiunii pentru transportul public de călători şi monitorizează implementarea lui, asigură integrarea tarifară şi introducerea sistemelor moderne de e-ticketing şi management de trafic şi transport, elaborează norme şi proceduri pentru toate tipurile de transport, asigură dispecerizarea transportului, efectuează plăţile compensatorii către operatori, urmăreşte implementarea proiectelor de investiții şi coordonează înfiinţarea unui centru de instruire, formare şi dezvoltare profesională pentru lucrătorii din domeniu.

”Proiectul tichetului unic de transport va fi implementat treptat, prin colaborari cu societățile de stat și private, respectiv RATB, CFR, Metrorex și cu firmele de transport cu microbuze, urmând sa existe o singură societate, pentru început RATB, care să incaseze banii și să deconteze celorlalte societăți”, a precizat Sorin Chiriță, Administratorul Public al Capitalei.

 

Sursa foto: Agerpres

 

Abonați-vă la Newsletter-ul Club Feroviar, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole