duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Thales va furniza sistemul de semnalizare pentru extensia sudica a tunelului Gotthard

gotthardCa urmare a finalizarii Tunelului Gotthard, AlpTransit Gotthard Ltd a acordat companiei Thales contractul de semnalizare in valoare de 57 de milioane de euro pentru tunelul Ceneri. Noul tunel reprezinta sectiunea finala a coridorului feroviar transalpin care va lega Zurich de Milan in mai putin de trei ore.

Thales va furniza din nou tehnologia sa moderna de control al trenurilor ETCS Nivelul 2 si va fi responsabila pentru managementul de proiect si integrarea sistemelor de comanda si control a trenurilor.

Tehnologia de semnalizare a Thales va reduce timpul de calatorie intre Locarno si Lugano de la 55 de minute in prezent la 22 de minute. Peste 300 de trenuri vor calatori in ambele directii in fiecare zi cu viteze de pana la 250 de km/h.

Aflat la 25 de km de tunelul Gotthard, Tunelul Ceneri Base intre Bellinzona si Lugano in Elvetia are o lungime totala de 15,4 km. Acesta include 2 tuneluri cu o singura linie despartite de un spatiu de 40 de metri. Tunelul va fi inaugurant in 2020.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole