Thales obtine un nou contract pentru ERTMS in Polonia

Administratorul polonez de infrastructura feroviara (PKP PLK) a atribuit companiei Thales un contract in valoare de 89 milioane zloti (24,5 milioane euro) pentru instalarea ERTMS Nivel 2 pe sectiunea Podłęże – Rzeszów (in lungime de 135 kilometri), parte a coridorului feroviar Cracovia – Rzeszów. Acesta din urma este un coridor international de transport si face legatura intre tarile Europei de Vest si Polonia si apoi mai departe catre Europa de Est.

Linia va fi echipata cu un sistem modern de control al traficului feroviar. Toate cele 16 statii de cale ferata de pe lungimea traseului vor fi astfel coordonate din doua centre de control, localizate in Tarnów si Rzeszów.

Proiectul este co-finantat, in proportie de 85%, din fonduri UE nerambursabile, iar lucrarile vor fi finalizate in 2021.

„Astfel, atat traficul de marfuri cat si cel de pasageri va fi mult mai imbunatatit si mai sigur pe aceasta ruta dintre Cracovia si Rzeszów. Punctualitatea trenurilor va fi, de asemenea, optimizata”, a precizat Tomasz Szydło, director PKP PLK al Centrului Regional de Sud pentru Investitii.

„Prin semnarea acestui contract PKP PLK intentioneaza sa sporeasca siguranta pe calea ferata. In plus, instalarea ERTMS pe aceasta ruta va mari si numarul de trenuri internationale ce o tranziteaza”, a declarat Łukasz Smółka, director al Departamentului Strategie din Ministerul polonez al Infrastructurii.

„Regiunea Małopolska beneficiaza din ce in ce mai mult de transportul feroviar. Datorita modernizarii liniei Cracovia – Rzeszów, locuitorii regiunii se vor putea bucura de o serie de calatorii mai rapide si mai confortabile”, a punctat Józef Gawron, vice-guvernatorul voievodatului Małopolska (Polonia Mica).