spot_img
vineri, iulie 1, 2022
spot_img

TGV oprit pentru a debarca un pasager ce nu voia să poarte mască

Un tren de mare viteză (TGV)  a fost oprit în Franța pentru ca un pasager care a refuzat să poarte mască să poată fi dat jos.

TGV Londra

Un pasager care a refuzat să poarte mască a fost dat jos duminică după-amiază din TGV, în timpul unei opriri speciale, a declarat societatea cailor ferate din Franța, potrivit smartradio.ro.

TGV Paris-Nisa nu ar trebui să se oprească, în mod normal, înainte de Marsilia, dar Securitatea Feroviară a trebuit să intervină „pentru a emite un ordin de coborâre din tren, din cauza unei persoane care a refuzat să poarte o mască la bord”, a spus compania.

135 de euro amendă

Această constrângere poate fi folosită de către agentii de securitate feroviară „dacă persoana refuză să se conformeze, ceea ce s-a întâmplat în acest caz”, a precizat compania, citând articolul L 2241-6 din codul din transport.

Bărbatul care a fost dat jos a primit și o amendă de 135 de euro, potrivit SNCF. „Agenții de securitate ai SNCF sunt autorizați să emită o amendă pentru cei care nu poartă mască. De asemenea, ei trebuie să forțeze recalcitranții să părăsească trenul pentru „tulburarea ordinii publice”, a spus Alain Krakovitch, directorul general al SNCF Voyages. „Este păcat că s-a ajuns până aici, dar sănătatea și siguranța tuturor sunt prioritatea noastră”, a spus el. (D.C.)

Ultimele Articole