La 48 de ore după primul incident, în noaptea de luni spre marți călătorii au avut din nou parte de aventuri cu trenurile TFC pe linia de Aeroport. Un automotor al operatorului privat s-a defectat în mai multe rânduri, fapt care a dat peste cap și circulația trenurilor CFR Călători. La rândul lui, operatorul feroviar de stat a avut un incident jenant lângă Pitești.
Trenul 10119 operat de Transferoviar Călători cu automotorul Alstom Coradia Lint numărul 8828 trebuia să plece din București Nord la ora 21,10 și să ajungă la Aeroport Henri Coandă la 21,31. Numai că automotorul a ieșit gol din Revizia de Vagoane Grivița cu întârziere, așa că a plecat din Gara de Nord mai târziu cu 15 minute față de ora programată. De fapt, a plecat din revizie la ora la care trebuia să plece din București Nord.
Apoi, același automotor trebuia să plece din stația Aeroport Henri Coandă, ca tren RE 10120, la ora 21,52, spre București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 22,17. A plecat cu doar trei minute întârziere, numai că s-a defectat între P.O Patinoar și R. Aeroport T1, dar au reușit să-l repare după 23 de minute. În total, întârzierea acumulată la sosirea la destinație a fost de 27 de minute.
Cu același automotor 8828 urma să fie format trenul RE 10123, cu plecare din București Nord la 22,30 și sosire la Aeroport la 22,49. Așa cum am arătat însă, el a sosit întârziat, așa că a plecat din Gara de Nord mai târziu cu 19 minute față de ora stabilită.
Automotorul s-a defectat din nou la Mogoșoaia
Problemele nu s-au oprit însă aici. Pe drum, în stația Mogoșoaia, automotorul s-a defectat din nou, iar TFC a trimis un automotor de ajutor, tot Coradia Lint, numărul 8830, care ar fi trebuit să opereze trenurile RE 10101 și 10102, pe care le-a anulat. De această dată, remedierea defecțiunii nu a mai fost atât de simplă ca la dus, iar trenul a avut o întârziere de 81 de minute.
Următorul tren al TFC cu plecare din stația Aeroport Henri Coandă, RE 10124, la ora 23,12, a fost anulat. El trebuia operat cu automotorul rămas defect la Mogoșoaia, așa cum am relatat mai sus. Cum și automotorul 8830 se afla tot la Mogoșoaia, pentru a-l ajuta pe primul, la Aeroport nu a mai fost material rulant disponibil.
Circulația trenurilor CFR Călători, dată peste cap de defectarea de la TFC
Din cauza acestei bulibășeli provocate de Transferoviar Călători, a fost afectată și circulația trenurilor CFR Călători pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă de noaptea trecută. Trenul RM 7945 trebuia să plece din București Nord la ora 23,10 pentru a ajunge la Aeroport la 23,31. Pe drum a așteptat însă 39 de minute semnal de intrare în stația Mogoșoaia pentru eliberarea liniei curente de către automotorul TFC rămas defect, de la care apoi a preluat călătorii și a ajuns la destinație cu o întârziere de 41 de minute.
La rândul lui, trenul RM 7947 a plecat din Gara de Nord cu o întârziere de cinci minute față de ora stabilită, 23,50, a fost oprit alte cinci minute în stația Pajura, pentru că era deja perechea lui, RM 7945, așa cum am arătat mai sus, în așteptare la semnalul de intrare în Mogoșoaia și este linie simplă. Apoi, după ce a intrat în stația Mogoșoaia a mai stat acolo nouă minute pentru a face încrucișarea cu trenul RM 7948 care venea de la Aeroport.
”Ziua Cârtiței” cu trenurile TFC pe linia de Aeroport
Incidentul survine după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avut loc unul similar, la același tren operat de Transferoviar Călători.
Așa cum a relatat atunci Club Feroviar, automotorul care forma trenul RE 10124 cu plecare din stația Aeroport Henri Coandă vineri la ora 23,12 s-a defectat între PO Parc Mogoșoaia și București Triaj și a ajuns la destinația finală, București Nord, a doua zi, sâmbătă, cu o întârziere de 55 de minute. Și acum două zile, din aceeași cauză, a fost afectată circulația trenurilor RM 7947 și 7948 ale SNTFC CFR Călători.
”Cascadorii râsului” cu CFR Călători la Pârvu
Dacă pe linia de Aeroport operatorul feroviar de stat a înregistrat întârzieri din cauza celui privat, la doar o sută și ceva de kilometri mai departe CFR Călători a avut un incident din cauza sa.
Între stațiile Pitești și Pârvu de pe linia 101 se face transbordare auto, din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară făcute de CNCF CFR SA. Ei bine, călătorii din trenul RE 9263 care plecaseră din București Nord la ora 13,34 au ajuns la Pitești, unde trebuia să aibă loc transbordarea, și au fost preluați de microbuz și duși în stația Pârvu.
Aici era garat automotorul Siemens Desiro (”Săgeata Albastră”), în care s-au urcat călătorii, dar mecanicul ia-l de unde nu-i. Într-un final a apărut și mecanicul, iar trenul a plecat cu o întârziere de 83 de minute. Numai că după 125 km, la Pielești, automotorul s-a defectat și a mai durat 40 de minute remedierea lui. În final, aventura feroviară diurnă s-a transformat într-una nocturnă, căci sosirea la destinație s-a produs cu două ore întârziere față de ora programată 18,46.