spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Se cumpără testere pentru baterii la CFR SA. La ce sunt necesare acestea

O procedură pentru achiziționarea de testere pentru baterii la CFR SA, în valoare de peste 100.000 de euro, a fost lansată vineri dimineață.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, cu titlul ”Testere pentru baterii”. Valoarea totală estimată a contractului este de 510.945 de lei.Testere pentru baterii la CFR SA, pentru a se proteja față de întreruperile în alimentare

Obţinerea unei autonomii totale faţă de întreruperile reţelei de distribuţie se asigură cu ajutorul bateriilor de acumulatoare staţionare, se arată în anunțul de licitație.

Sistemele de acumulatoare pe bază de plumb-acid sunt principalele dispozitive reîncărcabile, de stocare a energiei, utilizate în cadrul sistemelor de electroalimentare ale instalațiilor de centralizare. Deoarece în aceste instalații sunt necesare diverse tensiuni și capacități ale bateriilor, se utilizează în mod uzual acumulatoare compuse din elemente de acumulatoare conectate împreună. Ținând cont că elementele sunt conectate în serie, prezența unui element defect, a cărui rezistență internă este prea ridicată, duce la creșterea tensiunii de încărcare a elementelor adiacente, reducând astfel durata de exploatare a întregului ansamblu de acumulatoare.

În aceste condiții, o mentenanță bine organizată și testarea periodică pentru a identifica defectele ascunse ale bateriei de acumulatoare și pentru a determina starea curentă a bateriei, sunt necesare pentru a asigura funcționarea sistemelor de baterii staționare. În vederea dotării subunităților cu echipamente pentru diagnoza preventivă a bateriilor de acumulatoare din instalațiile de semnalizare, Direcţia Instalaţii îşi propune să achiziţioneze aparate multifunctionale care să faciliteze întreţinerea, depanarea şi testarea performanţelor bateriilor staţionare individuale şi a grupurilor de baterii. Se va cumpăra o cantitate de 23 de bucăți.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19 octombrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 19 februarie 2023.

Ultimele Articole