spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Metrorex anunță că se fac teste pentru Magistrala 5 de metrou. În ce constau acestea

Metrorex anunță că în prezent se fac teste pentru Magistrala 5 a metroului bucureștean, iar acestea constau în configurarea sistemelor pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii.

teste pentru Magistrala 5 Magistrala 5 se deschide Inaugurarea Magistralei 5

Potrivit precizărilor venite duminică de la Metrorex, în prezent se face predarea-primirea spaţiilor de la constructor la echipele societății din subordinea Ministerului Transporturilor care vor asigura cu cei 900 de angajaţi exploatarea circulaţiei şi mentenanţa în trei schimburi pentru toate specialităţile, inclusiv serviciul comercial şi cel de conducere a trenurilor. O altă activitate constă în predarea obiectivelor de pază pe staţii şi interstaţii, de la firmele de paza ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex. De asemenea, se predau toate spaţiile publice de la firmele de curăţenie ale constructorului, la cele contractate de Metrorex.

Teste pentru Magistrala 5, cu trenuri luate de pe M1 și M3

Pentru deschiderea magistralei de metrou M5, ultima activitate constă în înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou pentru circulaţia cu călători, precizează Metrorex. Trenurile vor fi luate de pe Magistralele 1 și 3.

Totodată, este necesară configurarea sistemului de taxare care permite accesul cu numerar şi card bancar la turnicheţi. Sunt realizate operaţiunile de transport valori şi alimentare a casieriilor şi a automatelor de vânzare AVC cu titluri de transport şi numerar pentru vânzare. De asemenea, se realizează atât prin sistemele de alarmare la efracţie, cât şi cu personal, protecţia valorilor în fiecare staţie.

POS-urile sunt achiziţionate de către banca ce asigură sprijinul tehnic şi sunt în proces de configurare astfel încât să fie disponibilă şi vânzarea pe lângă numerar şi cu card bancar la casierie. La automatele de vândut cartele se poate achita cu numerar. Achitarea cu card bancar urmează să se implementeze cât mai curând posibil împreună cu banca. Este necesar a se realiza o soluţie de comunicaţie stabilă care presupune atât configurarea, cât şi instalarea unor echipamente şi chei de criptare.

Va fi semnal pe mobil

Metrorex informează că este preocupată şi de asigurarea semnalului GSM în scopul asigurării facilităţilor şi confortului pe care acest serviciu îl oferă tuturor utilizatorilor. Astfel, în aceasta perioadă, operatorii de telefonie mobilă au finalizat instalarea reţelelor de comunicaţii în subteran şi execută ultimele reglaje ale echipamentelor pentru acoperirea optimă privind semnalul de comunicaţie voce şi date pentru călătorii metroului.

Magistrala M5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de 3,224 miliarde de lei.

Ultimele Articole