spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

A început testarea locomotivelor noi ale CFM, cumpărate cu bani de la instituțiile europene

În Republica Moldova a început testarea locomotivelor noi ale CFM, fabricate de General Electric în Kazahstan și cumpărate în cadrul unui proiect finanțat de BERD, BEI și UE.

testarea locomotivelor noi ale CFM locomotive General Electric pentru CFM

CFM a început testarea tehnică a locomotivelor procurate în cadrul proiectului de restructurare și reorganizare a Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, finanțat de BERD, BEI și UE, a anunțat CFM pe site-ul său oficial.

Testarea locomotivelor noi ale CFM, făcută cu specialiștii de la General Electric

”Verificările şi testările tehnice care au demarat astăzi (luni – n.red.) se desfăşoară cu participarea grupului de specialişti delegaţi de către compania producătoare General Electric împreună cu un grup de specialişti ai CFM. Testările se desfăşoară în conformitate cu programul elaborat şi ulterior aprobat de către General Electric şi Calea Ferată din Moldova. Acest program prevede inclusiv verificarea locomotivelor la transportarea garniturilor pe diferite sectoare ale magistralei. Testarea locomotivelor va dura două săptămâni”, a precizat Calea ferată din Moldova.

General Electric livrează 12 locomotive pentru CFM

General Electric a fost contractată de CFM să livreze cele 12 locomotive în urma rezultatului licitației desfășurate în 2018 conform standardelor BERD pentru achiziții publice.

Achiziționarea locomotivelor face parte din proiectul de restructurare și reorganizare a Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, finanțat de BERD, BEI și UE. Proiectul prevede și reabilitarea infrastructurii feroviare. Evaluarea ofertelor tehnice depuse pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe sectorul Bender – Giurgiulești, cu o lungime de 233 km, este în derulare. Finanțarea este asigurată de consorțiul BERD – BEI.

Costul total al proiectului este de 110 milioane de euro, dintre care cinci milioane sunt oferite sub formă de grant din partea Fondului de Investiții pentru Vecinătate (NIF) al Uniunii Europene.

CITEȘTE și VIDEO La Chișinău au ajuns primele locomotive General Electric pentru CFM, cumpărate cu bani de la BERD și BEI

Ultimele Articole