spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

REVA Simeria, parte a Grupului Grampet, a donat DSP Hunedoara un aparat de testare pentru coronavirus

REVA Simeria, parte a Grupului Grampet, a donat Direcției de Sănătate Publică Hunedoara un aparat de testare pentru coronavirus.

testare pentru coronavirus REVA Simeria

Luni a ajuns la sediul din Deva al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara un aparat de diagnosticare, de tipul RT – PCR, de ultimă generaţie, care identifică prezenţa virusul SARS-CoV-2, a anunțat Prefectura judeţului Hunedoara, citată de Adevărul.

Aparatul, în valoare de 200.000 de euro, a fost donat de compania Grampet – REVA Simeria  pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. „După punerea în funcţiune a aparatului de la Deva, vor putea fi diagnosticaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, fiind astfel asigurată intervenţia rapidă a serviciilor de sănătate publică pentru a limita răspândirea infecţiei în comunitate. În câteva zile, după ce se va finaliza instruirea personalului, montarea şi calibrarea aparatului, vor putea fi efectuate aproape 2.000 de teste zilnic, cu rezultate în aceeaşi zi”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

Aparat de testare pentru coronavirus la Deva. Primăria va cumpăra kit-urile

Primăria Deva va suporta contravaloarea testării pentru 5.000 de locuitori ai orașului, prin achiziţionarea kit-urilor de testare.

De asemenea, municipalitatea deveană va asigura amenajarea spaţiului special în care va funcţiona aparatul. „Tot din partea grupului de firme Grampet, care a donat astăzi aparatul RT-PCR pentru judeţul Hunedoara, firma Polisano Farmaceuticals a donat 20.000 de cutii de paracetamol, din care 5.000 de cutii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a mai precizat Prefectura Judeţului Hunedoara.

Mesajul REVA Simeria, parte a grupului Grampet

În continuare, prezentăm integral mesajul REVA Simeria, parte a Grupului Grampet:

”SC Reva Simeria, parte a Grupului GRAMPET este unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, poziție care vine cu o doză importantă de responsabilitate socială și economică.
În acest context dificil, credem că este datoria noastră să ne implicăm activ în eforturile de luptă împotriva răspândirii intracomunitare a noului Coronavirus.
În ultimele săptămâni, colegii noștri din diviziile de achiziții și resurse umane au depus eforturi considerabile pentru a finaliza achiziția mai multor aparate de testare Coronavirus certificate de Ministerul Sănătății din China, precum și câteva mii de kituri de testare. Am adus astfel, în țară, aparate de ultimă generaţie, care au o viteză de procesare a 86 de teste pe oră și pot da rezultatele în 18 minute.
Unul din cele 10 aparate achiziționate a fost donat Spitalului Județean de Urgență din Deva, împreună cu 1.000 de teste. Acest aparat este asemenator cu cel donat săptămâna trecută la spitalul de boli infecțioase din Cluj.
De asemenea, întrucât siguranța și sănătatea angajaților noștri sunt prioritare pentru noi, pe plan intern facem toate diligențele pentru a demara o campanie de testare în rândul angajaților Grupului GRAMPET pentru a limita cât mai mult răspândirea bolii în comunitate.
Sperăm să aducem astfel o contribuție importantă la eforturile de eradicare a acestei pandemii și trecerea cât mai rapidă spre noua normalitate economică și socială.
În încheiere, ne exprimăm admirația și recunoștință față de cadrele medicale și personalul din acest spital, pentru eforturile pe care le depun în fiecare zi. Nu în ultimul rând, mulțumim autorităților pentru sprijinul acordat pentru facilitarea procesului de donare”.

Ultimele Articole