spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Test covid gratuit în gările din Franța. În România aștepți DSP sau dai bani la clinicile private

În fața mai multor gări din Franța au fost instalate centre mobile unde îți poți face test covid gratuit, urmând astfel modelul Germaniei. În România, dacă vrei să te testezi ori aștepți – uneori și zile întregi – să vină o echipă de la Direcția de Sănătate Publică, ori scoți bani din buzunar la clinicile private.

test covid gratuit

SNCF Gares & Connexions a acceptat ca societatea de mobilitate medicală Loxamed să instaleze centre mobile de testare în cinci gări.

Primele astfel de centre au fost instalate, pe 5 noiembrie, în fața gărilor Paris-Est și Paris-Lyon, iar următoarele vor fi la Marseille Saint-Charles și Bordeaux Saint-Jean, pe 12 noiembrie, și Rennes, pe 18 ale lunii în curs. Aceste unități mobile de testare denumite “MobilTest”, care au fost concepute de Loxamed împreună cu partenerii săi Axamed, Teledok, PMSM, și laboratoarele Biogroup și Eurofins, vor fi menținute în funcțiune cel puțin șase luni de zile. Ele vor putea testa până la 200 de persoane pe zi fiecare și vor fi deschise de luni până sâmbătă, între orele 9,00-17,00, informează site-ul Ville, Rail et Transports.

Test covid gratuit. Trebuie doar o înscriere prealabilă pe site

Testele sunt gratuite și sunt condiționate doar de o înscriere prealabilă pe site-ul https://loxamed.fr/rendez-vous/. În interiorul acestor centre, validate de Agenția Regională pentru Sănătate, un agent administrativ și un cadru medical îi vor întâmpina pe cei care doresc un test PCR.

Intervalele orare din cursul dimineții sunt destinate cazurilor simptomatice și contacților, însă după amiază este loc pentru toți. Rezultatul este disponibil după un interval cuprins între 24 și 72 de ore. Dacă rezultatul este negativ, persoana testată va primi un SMS în care va fi înștiințat în acest sens. În cazul în care rezultatul este pozitiv, un medic îl va anunța prin telefon și va face toate demersurile pentru asistență medicală.

Ultimele Articole