spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Terminalul intermodal Reșița nu și-a găsit constructor nici la a doua încercare

A doua încercare de selectare a unui constructor pentru terminalul intermodal Reșița a eșuat, licitația fiind anulată.

La finele lunii februarie, Primăria Municipiului Reșița a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Achiziția de lucrări de execuție a componentei A a Proiectului P3 – proiectul – <Platforme/stații – terminal intermodal în zona muncitoresc ca nod de mobilitate urbană pentru optimizarea transportului public în Municipiul Reșița>”.

Valoarea totală estimată a contractului ce trebuia dus la bun sfârșit în termen de un an și jumătate era de 41.677.245,93 lei, echivalentul a aproape 8,5 milioane de euro. Numai că până joi după-amiază, când era termenul limită, niciunul dintre ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronci, potrivit anunțului din SEAP.Nici la prima licitație nu s-a găsit nimeni interesat de Terminalul intermodal Reșița

Anterior, o licitație cu o valoare estimată de 14 milioane de euro pentru construcția unui terminal multimodal și pentru execuția altor lucrări de infrastructură fusese lansată de Primăria Reșița în ultima zi a anului trecut.

Este vorba de anunțul de licitație cu titlul ”Lucrări de execuție a proiectului P3 – Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului Automat de Taxare și a Sistemului de Management al Flotei și crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și vehicule”.

La această licitație au fost primite oferte pentru două loturi, dar nu și pentru cel privind terminalul intermodal, după cum a relatat Club Feroviar.

Ultimele Articole