spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Undă verde pentru terminalul intermodal de la gara Episcopia Bihor, al Primăriei Oradea

Primăria Oradea a dat undă verde proiectului privind terminalul intermodal de la gara Episcopia Bihor și caută constructor.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat zilele acestea anunțul de licitație ce are ca obiect ”Execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții <Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar în zona gării CFR Episcopia Bihor>”. Valoarea totală estimată a contractului, ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de un an, este de 54.186.266 de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro.

Se vor construi de la zero două linii de cale ferată industrială

Contractul va presupune: construirea unei platforme de lucru, utilizată pentru manipularea și depozitarea containerelor; construirea a două linii de cale ferată industrială, racordate direct la stația CF Episcopia Bihor, din linia CFR, printr-o stație de racord; amenajarea de pasaje la nivel peste cele căile ferate ce se găsesc în incinta; amenajarea unui punct de control acces cu patru benzi de circulație: două benzi pe sensul de intrare și două benzi pe sensul de ieșire, construirea a două parcări auto pentru TIR-uri, cea exterioară cu o capacitate de 36 de locuri, iar cea interioară cu o capacitate de 30 de locuri; construirea a două parcări pentru autoturisme, cea exterioară cu o capacitate de 32 de locuri, iar cea interioară cu o capacitate de 20 de locuri; amenajarea unei platforme betonate, care poate găzdui un grup social destinat șoferilor (de tipul containerelor mobilate), cu dimensiunile în plan de 10x10m; amenajarea unei platforme betonate, care va găzdui birourile administrației terminalului și un grup social (de tipul containerelor mobilate), cu dimensiunile în plan de 18x11m; construcția de drumuri interioare și trotuare pietonale pentru circulație.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 decembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 7 martie 2023.

Indicatorii pentru terminalul intermodal de la gara Episcopia Bihor, aprobați în primăvară

Consiliul Local Oradea a aprobat în primăvară noii indicatori tehnico-economici actualizați la faza de proiect tehnic (PT) pentru obiectivul de investiții ”Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier și feroviar în zona Gării CFR din Episcopia Bihor”, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea transportului intermodal din municipiul Oradea și județul Bihor și construirea unui centru de transport intermodal de marfă situat pe Șoseaua Borșului, nr. 43 A, cu acces feroviar la stația feroviară de frontieră Episcopia Bihor.

Ultimele Articole