spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Un teren al CFR Marfă din Oradea, închiriat pentru un loc de joacă și un țarc pentru câini

Contractul de închiriere pentru un teren al CFR Marfă din Oradea, unde se află un loc de joacă pentru copii și un țarc pentru câini va fi prelungit de Primărie pe o perioadă de cinci ani de zile.

teren al CFR Marfă din Oradea

Consilierii locali din Oradea, întruniți în ședință ordinară, au votat propunerea de a se continua închirierea de la CFR Marfă a terenului ocupat de părculețul din strada Secarei, informează site-ul Bihor Online.

Terenul, cu o suprafață de peste 1.000 mp, a fost închiriat în 2018, iar contractul a expirat pe 20 iunie anul curent. Prețul negociat acum este de 786 de lei pe lună plus TVA, pe o perioadă de cinci ani. Contractul prevede depunerea inițială a unei garanții, contravaloarea a două luni.

Primăria a cerut negocierea contractului pe 10 ani, dar a obținut doar cinci ani, cu posibilitatea de prelungire prin act adițional, cu acordul celor două părți. Terenul este situat în zona Ștefan cel Mare, dincolo de calea ferată, undeva în vecinătatea străzii Secarei, un fost tăpșan care fusese folosit, o vreme, ca teren de fotbal. Este cunoscut ca terenul de la Depoul CFR, unde, în urmă cu mai mulți ani, își disputau meciurile echipele de copii ale AS Junior 16 Oradea și Juventus Oradea.

Un teren al CFR Marfă din Oradea, folosit pentru a crește spațiul verde pe cap de locuitor

Municipalitatea a folosit o parte din teren pentru a amenaja un loc de joacă și un țarc pentru câini. Primăria Oradea justifică închirierea terenului de la CFR prin faptul că, „la o populație de 204 mii de locuitori, suprafața amenajată ca spațiu verde din Municipiul Oradea este de 25 mp pe cap de locuitor”, în condițiile în care norma legală este de 26 mp.

Concluzia edililor este că în oraș există un deficit de spații verzi și ca urmare, „în vederea încadrării în prevederile legale, se impune identificarea și amenajarea de noi spații verzi, precum și conservarea și ridicarea calității celor deja amenajate”.

Ultimele Articole