spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Ludovic Orban: Se amenajează 12 locuri la terapie intensivă la Spitalul CF1 Witting

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că sunt în curs de amenajare 12 locuri la terapie intensivă la Spitalul CF1 Witting București.

terapie intensivă la Spitalul CF1 rectificarea bugetară noul prim-ministru francez Ordonanța pe achizițiile publice modernizarea infrastructurii prelungirea stării de alertă investiții în calea ferată Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

”De la începutul epidemiei am căutat sistematic să creştem capacitatea de tratare a românilor în spitale. La Bucureşti, ştiţi foarte bine că ne-am mobilizat şi avem Asociaţia Dăruieşte Viaţă care a făcut o investiţie la Elias, ne-am mobilizat şi am reuşit să operaţionalizăm paturile de la terapie intensivă de la Elias. De asemenea, vom creşte numărul de paturi la Matei Balş. În acest sens am avut o discuţie şi cu directorul Spitalului Universitar, domnul doctor Cătălin Cîrstoiu, ca să pună la dispoziţie specialişti ATI, medici anestezişti, asistente medicale pentru a putea pune în funcţiune paturile care există. Sunt dotate cu tot ce trebuie, e nevoie doar de specialişti”, a spus prim-ministrul.

Se lucrează la secția de terapie intensivă la Spitalul CF1 Witting

Ludovic Orban a precizat că în mai multe judeţe au fost luate măsuri, astfel încât să nu existe o problemă privind pacienţii bolnavi de COVID-19 care au nevoie de tratare la terapie intensivă.

”De asemenea, ştiţi foarte bine că am luat decizia ca Spitalul Witting să devină spital COVID. La Spitalul Witting sunt în curs de amenajare 12 locuri la terapie intensivă şi aici vom creşte numărul de locuri de terapie intensivă. Problema esenţială pe care o avem este ca niciun pacient, care are nevoie de tratare la terapie intensivă, să nu rămână fără această posibilitate”, a explicat Orban.

Decizia privind Spitalul CF1 a fost luată de Arafat după discuții cu Bode

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat pe 24 iulie că au fost aduși pacienți cu coronavirus la Spitalul CF Witting din Capitală.

”După o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a precizat Arafat, care a explicat că o parte dintre pacienţi a ajuns la Spitalul Colentina, alţii la Spitalul CF Witting.

Mai multe spitale CF din țară au fost transformate în unități suport pentru Covid, printre care cele din Timișoara și Buzău.

Ultimele Articole