spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Viorel Marian Turcu, Tehnotrans Feroviar: „Calea ferată din România este dependentă de cereale”

Compania Tehnotrans Feroviar din Constanţa, specializată în transport feroviar de marfă, a finalizat anul trecut cu afaceri de 58 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, ceea ce o plasează în topul celor mai dinamice firme de transport, potrivit datelor din anuarul Cele mai dinamice companii din România.

„Calea ferată din România este dependentă de cereale. Transportul pe calea ferată se face pentru mari producători, dar cum chimia s-a închis, tot mai multe combinate au dispărut, producători mari, fabrici, sunt din ce în ce mai puţine, acum baza au rămas cerealele“, a declarat pentru Ziarul Financiar Viorel Marian Turcu, acţionarul majoritar al companiei şi directorul general al companiei de transport feroviar.

El a pus bazele companiei în 2009, când furniza servicii de reparaţii şi mentenanţă pentru locomotive electrice.

Tehnotrans Feroviar face parte dintr-un grup de societăți

Societatea a preluat în 2012 de la Romania Euroest activitățile de transport de marfă pe calea ferată și manevră feroviară.

Romania Euroest SA s-a înființat ca societate cu răspundere limitată în anul 1998, având ca obiect repararea mijloacelor de transport feroviar, iar din anul 2003 devine societate pe acțiuni, cu capital integral privat românesc. În anul 1999 debutează pe piață transporturilor de marfă pe calea ferată și manevră feroviară, activitate pe care o transferă integral în 2012 către S.C. Tehnotrans Feroviar SRL, așa cum a mai informat Club Feroviar.

În anul 2002 a achiziționat Hotelul AMURG din Eforie Sud, pe care îl exploatează atât în scopuri hoteliere, cât și pentru desfășurarea întâlnirilor din domeniul feroviar (ședințe etc). Întâmpinând nevoi complementare față de activitățile prestate, din partea beneficiarilor, a fost creată o structura de încă 3 societăți constituite într-un grup cu același acționar principal:

S.C. Tehnotrans Feroviar SRL – revizii și reparații locomotive electrice, vagoane, transport de marfă pe calea ferată și manevră feroviară;

S.C. Eurofer Trans SRL – organizator transport marfă;

S.C. Euro Construct SA – reparații linii de cale ferată și poduri.

Ultimele Articole