vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Tehmin – Brașov și GFR își extind colaborarea

Tehmin – Brașov continuă seria inovațiilor care reduc poluarea și consumul de motorină.

 

Cel mai mare operator feroviar intern își continuă strategia de reducere a poluării mediului și digitalizării, măsuri din cadrul ESG, și implementează anul acesta soluțiile tehnice oferite de firma brașoveană pe încă 5 locomotive.

TEHMINBrașov a conceput patru soluții tehnice ce micșorează cheltuielile cu mentenanța și consumul de motorină al motorului diesel de tracțiune și serviciilor auxiliare și permite monitorizarea a circa patruzeci de parametri de funcționare și exploatare, fapt care în prezent este posibil doar pe locomotivele de ultimă generație.

GFR a fost primul operator feroviar care a înteles importanța acestor soluții și a început aplicarea lor în 2012.


Consultă broșura de prezentare pentru mai multe detalii


 

S-a pornit cu echiparea a două locomotive, ca lot experimental, pe o perioadă de 1 an și ca urmare a rezultatelor obținute, GFR a continuat echiparea graduală a încă 12 locomotive.

În urma experimentării, TEHMIN a implementat începand cu anul 2017-2018 măsuri care permit locomotivelor să fie monitorizate, tehnic și economic, centralizat, din birou, din fața unui calculator de o singură persoană.

În felul acesta TEHMIN și-a îmbunătățit oferta tehnică cu sistemul de transmisie la sol, acesta fiind un pas mare în procesul de digitalizare a exploatării locomotivelor.

De menționat diagnoza și transmisia la sol reprezintă un ajutor deosebit și pentru personalul de locomotivă care în condițiile circulației pe o infrastructură degradată trebuie se concentreze în special în direcția siguranței circulației.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole