Tatravagónka are un nou actionar

Grupul Budamar Logistics a semnat un contract pentru preluarea a 50% din actiunile companiei Tatravagónka, producatorul slovac de material rulant. Tranzactia va trebui sa fie aprobata de catre Autoritatea Antitrust, insa pretul pentru preluarea pachetului de 50% din actiuni nu a fost dezvaluit. Totusi, cateva speculatii pe aceasta tema situeaza pretul la 100 milioane euro, suma care ar insemna de cinci ori valoarea indicatorului EBITDA al companiei Tatravagónka.

Cu aproximativ 2000 de angajati si o cifra de afaceri de 200 milioane euro, Tatravagónka ocupa un loc semnificativ printre producatorii europeni de vagoane de marfa, avand exporturi atat in Europa de Est cat si in Europa de Vest. Tatravagónka fabrica si anumite subansamble sudate, pentru vagoane de pasageri.

Dupa finalizarea tranzactiei Grupul Budamar Logistics (tot din Slovacia) va deveni un partener strategic pentru grupul Optifin Invest care detine compania Tatravagónka inca din 2006. Optifin Invest s-a aflat mult timp in cautarea unui investitor strategic, cu precadere anul trecut.

In 2017, Grupul Budamar a cumparat si un pachet mai mic de actiuni din compania Železničné Opravovne a Strojárne (ŽOS) Vrútky, al treilea reparator de material rulant, ca marime, din Slovacia.

Tatravagónka este situata in Poprad, un oras din nordul Slovaciei, la poalele Muntilor Tatra. Productia anuala a companiei Tatravagónka este situata la 2.200 vagoane de marfa si 6.500 de boghiuri. Fabrica Tatravagónka este echipata cu 7 linii de productie specializate, avand capacitatea de produce simultan 7 tipuri diferite de vagoane de marfa.