spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

VIDEO Tânăr infectat cu covid, depistat de jardarmi în tramvai la Arad

Un tânăr infectat cu covid a fost depistat de jandarmi într-un tramvai din municipiul Arad care se deplasa spre Piața Gării.

Incidentul s-a petrecut luni seara, în jurul orei 20:00, când, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciu a depistat un tânăr de 21 de ani, din Arad, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, deși, potrivit Centrului Județean de Coordonare a Intervenției acesta figura infectat cu virusul SARS-CoV-2, informează site-ul Arad Online.

Reprezentanții Jandarmeriei spun că arădeanul a fost depistat într-un tramvai în zona Pieței Gării, pe timpul desfășurării unor activități de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2. Jandarmii au observat într-un tramvai care se deplasa spre Piața Gării doi tineri, băiat și fată, care nu purtau masca de protecție sanitară. La următoarea stație tinerii au fost invitați să coboare, iar în urma verificărilor efectuate jandarmii au constatat că pe numele tânărului este emisă și o alertă de tip ,,coronavirus asociat”, respectiv infectare cu virusul SARS CoV-2. Conform prevederilor legale în vigoare, tânărul avea obligația legală de a se izola la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Tânăr infectat cu covid, acum și cu dosar penal

“Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele tânărului actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal. Totodată cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Arad.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole