VIDEO Trenuri inundate în Japonia de Taifunul Hagibis. Traficul feroviar, grav perturbat

13 octombrie 2019

Case distruse, alunecări de teren, trenuri inundate, trafic grav perturbat de Taifunul Hagibis, o furtună cu ploi de o intensitate fără precedent care a traversat centrul şi estul Japoniei în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Taifunul Hagibis

Un depou al trenurilor de mare viteză Shinkansen din Nagano, centrul Japoniei, a fost complet inundat.

Mai multe trenuri de mare viteză au fost anulate și unele linii ale metroului din Tokyo au fost închise pentru ziua de duminică. Toate zborurile de pe Aeroportul Haneda din Tokyo și de pe Aeroportul Narida din Chiba au fost anulate – în total peste 1.000.

Taifunul Hagibis a ucis 11 persoane

Taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Japonia, s-a soldat cu moartea a 11 persoane şi dispariţia altor 12, iar soldaţii japonezi au fost mobilizaţi pentru a ajuta victimele inundaţiilor.

Locuitori au fost îngropaţi în alunecările de teren sau s-au înecat în propriile locuinţe sau în maşini, printre persoanele decedate fiind şi un copil al cărui trup neînsufleţit a fost găsit într-un râu, în interiorul unui autoturism. Importante inundaţii au fost semnalate în regiunea Nagano, unde un dig s-a surpat, iar râul Chikuma a ajuns într-o zonă rezidenţială, inundând clădirile până la primul etaj.

Aproximativ 7,3 milioane de japonezi au primit ordin de evacuare, sâmbătă, după precipitaţii record, Potrivit postului NHK, peste 100 de persoane au fost rănite.

Conform Agenţiei Meteorologice Japoneze, Hagibis a atins sâmbătă capitala Tokyo, având rafale de vânt de până la 200 km/h.