spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Primăria Capitalei a virat banii pentru tablierul Pasajului Doamna Ghica

Primăria Capitalei a virat joi banii pentru tablierul Pasajului Doamna Ghica, parte a viitoarei linii de tramvai Berceni-Pipera, către firma italiană care îl construiește, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

„Azi am virat banii către Trustul de Clădiri Metropolitane pentru plata avansului destinat firmei italiene care construiește tăblierul pentru Pasajul Doamna Ghica. În cursul zilei de mâine compania va efectua plata celor 5 milioane de lei către furnizor. Multumesc partenerilor din Italia care, deși nu primiseră banii, au avut încredere în noi și au lucrat la această componentă esențială pentru pasaj. Urmează ca Trustul de Clădiri Metropolitane să stabilească, împreună cu firma italiană, care sunt termenele de livrare și să actualizeze graficul de execuție. De asemenea, tot astăzi, Trustul de Clădiri Metropolitane a primit alte 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea, un alt obiectiv de investiții important al Primăriei Capitalei”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.Tablierul Pasajului Doamna Ghica, ultima verigă lipsă

Lucrările pentru construirea Pasajului Doamna Ghica au început în septembrie 2019, antreprenor fiind Trustul de Clădiri Metropolitane, companie din subordinea PMB, iar costul lucrărilor a fost stabilit la 110 milioane de lei.

Din punct de vedere constructiv, tot obiectivul are o lungime de un kilometru, din care pasajul propriu-zis măsoară 214,5 metri. Lățimea pasajului este de 16,5 m. Pe Pasajul Doamna Ghica, fosta administrație a Bucureștiului, condusă de Gabriela Firea, nu a fost prevăzut spațiu dedicat pe zona mediană pentru viitoarea cale de rulare a tramvaiului.

Trebuie menționat faptul că pasajul se află pe viitorul traseu al liniei de tramvai Berceni-Pipera, prevăzută în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030. Atât pe Străpungerea Doamna Ghica-Chișinău, cât și pe Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, aflate și ele pe traseu, a fost prevăzut pe cele două pasaje spațiu dedicat viitoarei linii de tramvai.

Banii pentru tablier nu au putut fi virați până acum din cauza faptului că omul de afaceri Costică Constanda blocase conturile Primăriei Capitalei.

Ultimele Articole