joi, iunie 1, 2023
spot_img

S-a montat tablierul Pasajului Doamna Ghica. Gara Obor rămâne fără tramvaie

Tablierul Pasajului Doamna Ghica a fost montat, iar de sâmbătă se reia circulaţia tramvaiului, a anunțat miercuri primarul general Nicuşor Dan. Astfel, tramvaiele nu vor mai circula la Gara Obor.

”Suntem în termen. S-a finalizat montarea tablierului metalic, conform graficului, la începutul acestei toamne o să se circule pe pod şi începând de sâmbătă o să circule tramvaiul”, a precizat Nicuşor Dan, care a vizitat lucrările la pasajul de la Doamna Ghica, citat de Agerpres.Tablierul Pasajului Doamna Ghica a fost montat, iar la finalul verii se va circula pe pasaj

Edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a estimat că spre sfârşitul verii se va circula pe pasajul de la Doamna Ghica. ”Mai sunt câteva etape care trebuie parcurse pentru a se circula cu adevărat pe pasaj. Se montează predalele în acest moment. După montarea predalelor, se va face o suprabetonare şi, după aceea, se pun următoarele accesorii, sisteme de iluminat, şamd”, a spus Mihaiu.

Întrebat de jurnalişti ce soluţie de fluidizare a traficului se propune pentru zona Andronache la trecerea de cale ferată şi în intersecţia de la Fundeni, Nicuşor Dan a răspuns că aceasta este reprezentată de inelul median. ”Pentru inelul median, zona de aici înspre sud avem în execuţie studiul de fezabilitate, pentru zona înspre nord am avut hotărâre de Consiliu General şi am lăsat Primăria Sectorului 2 să facă achiziţia studiului de fezabilitate. Deci, pe tot ce înseamnă infrastructura, ca să fii serios, (…) trebuie să parcurgi mai mult paşi – studiu de fezabilitate, achiziţie publică, proiectare, execuţie şi durează”, a explicat edilul general al Capitalei.

Linia de tramvai Pantelimon-Pipera, în pregătire

Primăria Sectorului 2 este în faza de lansare a caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate privind tramvaiul care să lege Pantelimon de Pipera, a menţionat Radu Mihaiu. El a punctat că tramvaiul este una dintre cele mai eficiente metode de transport în comun. ”Din acest motiv, cred eu, acest tramvai care transportă un cartier dormitor Pantelimon către cartierul de business Pipera şi care poate să o facă într-un termen scurt este foarte, foarte important pentru a reduce traficul”, a mai spus edilul Sectorului 2.

Niciun tramvai nu va mai circula la Gara Obor

Începând de sâmbătă, tramvaiele liniei 21, care au fost deviate cu capătul de linie la Gara Obor pe perioada lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, vor reveni pe traseul de bază, pe Șoseaua Colentina.

Linia de tramvai de la Gara Obor nu va mai fi utilizată pentru transportul urban, așa cum s-a întâmplat ani buni, înainte ca ea să fie folosită ca soluție de avarie pe perioada montării tableirului la Pasajul Doamna Ghica.

Ultimele Articole