joi, iunie 27, 2024
spot_img

Tablă de la Galați pentru conexiunea feroviară Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă

La noua conexiune feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă s-a folosit tablă de la Galați, a anunțat miercuri combinatul Liberty, fost Sidex.

tablă de la Galați Procesul liniei de Otopeni calea ferată de aeroport

”Liberty Galați, printr-un parteneriat cu Arcada Company Galați, a livrat tabla groasă necesară noii rute feroviare Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Podul feroviar, care a fost realizat cu tablă furnizată de Combinatul din Galați, are peste 1.500 de metri lungime, supratraversează Drumul Național nr. 1 și ajunge la noua stație de călători de la Terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coandă Otopeni”, se arată într-un comunicat dat publicității de Liberty.

Reprezentanții combinatului subliniază faptul că această colaborare are o însemnătate specială atât la nivel local, deoarece este rezultatul unui parteneriat între două companii gălățene, cât și la nivel național pentru că, astfel, s-a realizat un obiectiv extrem de necesar, menit să fluidizeze traficul între București și Otopeni.

”Suntem încântați de rolul acordat în acest proiect și totodată mândri de faptul că am contribuit cu succes la modernizarea infrastructurii naționale. Îmi exprim convingerea că vor mai fi și alte proiecte de infrastructură la care să ne unim eforturile și experiența”, a spus Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galați.

Liberty a mai livrat tablă de la Galați pentru Arcada Company

Cele două companii gălățene nu se află la prima colaborare în privința unor proiecte de infrastructură. Arcada Company este un partener tradițional al Liberty Galați pe acest segment de piață. Conexiunea feroviară este 100% finalizată, iar pe 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, vor circula primele garnituri pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

Tabla groasă produsă la Galați a mai fost folosită în multe alte proiecte majore de infrastructură, inclusiv în structura podului peste Dunăre (1.975 metri) de la Brăila, aflat acum în derulare.

”Una dintre direcțiile noi abordate de Liberty Galați a fost concentrarea într-o mai mare măsură pe proiecte de infrastructură, pe care le abordează și le monitorizează cu ajutorul unei echipe de vânzări dedicate, astfel încât oțelul românesc să se regăsească în cât mai multe obiective construite la nivel local și național”, se arată în finalul comunicatului.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole