marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

SŽDC modernizeaza sectiunea Most – Chomutov

szdcAdministratorul infrastructurii feroviare din Cehia, SŽDC, a imbunatatit parametrii liniei de cale ferata Ústí nad Labem – Klášterec nad Ohří, sectiunea Most – Chomutov. Principalul obiectiv al acestui proiect a fost atingerea unui stadiu tehnic pentru aceasta sectiune de linie care sa corespunda parametrilor si standardelor UE.
Constructia a inclus reabilitarea statiilor feroviare Třebušice, Kyjice si partial a statiei Most. Constructorii au reconstruit suprastructura si substructura feroviara, podurile si segmente ale catenarei. Odata cu schimbarea superstructurii feroviare, a fost adaptata si incalzirea electrica a macazurilor pentru a creste siguranta si functionalitatea serviciului, mai ales pe timp de iarna. Echipamentele din statii si de siguranta a caii au fost si ele reinnoite.
Costul total estimat al lucrarilor de constructie la Linia 130 Ústí nad.Labem. – Klášterec nad Ohří, sectiunea Most – Chomutov s-au ridicat la 911,5 milioane de coroane cehesti (33,7 milioane de euro). Proiectul a fost cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune conform Programului Operational Transport cu o suma maxima de 435 milioane de coroane cehesti (16 milioane de euro). Finantarea nationala a fost alocata de catre Fondul de Stat pentru Infrastructura de Transport.

Ultimele Articole