miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

SŽDC finalizeaza modernizarea liniei Praga-Běchovice – Úvaly

Czech Republic-rail line_120518-www-02Administratia Feroviara din Republica Ceha (Správa železniční dopravní cesty – SŽDC) a finalizat modernizarea uneia dintre cele mai importante sectiuni de cale ferata, Praga-Běchovice – Úvaly, ce face legatura intre Praga si regiunea Boemia Centrala. Sectiunea a fost testata cu succes in mai anul acesta.

Costurile totale ale lucrarilor s-au ridicat la 1,7 miliarde coroane cehesti (64 milioane euro) din care 1,1 miliarde coroane cehesti (44 milioane euro) au reprezentat contributia Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial – Transport.

Sectiunea modernizata este parte a Coridorului feroviar international Berlin – Praga – Viena si va fi utilizata atat pentru transportul de marfuri cat si pentru cel de pasageri.

„Principalul obiectiv al acestor lucrari de modernizare il constituie cresterea vitezei in transportul feroviar de pasageri pe distante lungi si in special asigurarea unui confort in deplasare prin atingerea vitezei de 160 km/h”, a precizat Pavel Surý, directorul general al SŽDC.

 

Ultimele Articole