duminică, mai 28, 2023
spot_img

SŽ-Cargo a semnat un contract pentru achizitia de locomotive

Directorul General al operatorului feroviar din Slovenia, SŽ-Cargo, Melita Rozman Dacar, si Directorul General al CZ Loko, Josef Gulyás, au semnat un contract pentru livrarea a 4 locomotive EffiShunter 1000 pentru operatorul national sloven, SŽ – Tovorni promet (SŽ-Cargo).
Noile locomotive sunt cu 25% mai eficiente, operatorul va reduce semnificativ costurile cu intretinerea si consumul de combustibil. De asemenea, gradul de siguranta al vehiculelor va creste.
Locomotiva electrica diesel cu patru osii are o putere a motorului de 895 kW, o capacitate maxima de tractare de 267 kN si o masa nominala de 80 de tone. Echipamentul motor este pozitionat in partea din fata a locomotivei si este format dintr-un motor diesel Caterpillar si un producator de curent alternativ de tractiune produs de Siemens. Partea din fata a locomotivei adaposteste majoritatea sistemelor de transmisie auxiliare, sistemul de racire al motorului si echipamentul pneumatic. Sistemul de reglare si control al tractiunii pentru toata locomotiva este asigurat de sistemul de control realizat de MSV elektronika cu functia de control al calatoriei si diagnoza de la distanta prin intermediul tehnologiilor GSM si GPS. Locomotiva este dotata cu frana pneumatica DAKO si o frana de stationare.
Noile locomotive vor fi utilizate pentru activitati feroviare in gara Koper, care este cea mai importanta gara pentru transport de marfa de pe reteaua feroviara slovena. In fiecare zi, in gara Koper sunt incarcate si descarcate pana la 1.200 de vagoane. Aceste vehicule ii vor permite companiei SŽ-Cargo sa imbunatateasca calitatea serviciilor pe o piata de transport foarte competitiva.

Ultimele Articole