sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Swisscom Broadcast va măsura fluxul de persoane din gările elvețiene pentru CFF

Swisscom Broadcast a câștigat o licitație organizată de CFF pentru a măsura fluxul de persoane din gările elvețiene, prin înlocuirea progresivă a sistemului actual.

De peste zece ani, CFF utilizează un sistem de măsurare a afluenței în marile stații feroviare din Elveția. Până în prezent, se înregistrează numărul de persoane care intră în gară și numărul celor care ies și, câteodată, numărul celor care se află la un moment dat într-o gară anume. Fluxurile de călători nu sunt măsurate decât ocazional, explică responsabilii CFF în comunicatul dat publicității, unde se precizează că Swisscom Broadcast va face acest lucru mult mai des.

În acest fel, CFF va putea să întărească nivelul de securitate din stații într-o manieră țintită, să optimizeze planurile de curățenie și să vegheze ca o ofertă să fie disponibilă în locul potrivit.Fluxul de persoane din gările elvețiene, măsurat prin asigurarea protecției datelor personale

Sistemul de măsurare al Swisscom Broadcast nu va colecta datele personale ale celor aflați în stațiile feroviare, fiind eliminat orice risc de violare a protecției datelor. Noul sistem va fi introdus progresiv începând cu anul viitor. Etapa inițială va consta în înlocuirea sistemelor deja utilizate în unele stații, iar altele vor primi un nou sistem începând din anul 2025.

Este esențial, pentru garantarea securității și satifacerea necesităților de informare ale pasagerilor din transportul public, să fie instalate camere și ecrane de informare la bordul trenurilor. De aceea, în perioada următoare, CFF va publica un anunț de licitație în acest sens.

Ecranele vor trebui să corespundă din toate punctele de vedere cu prevederile legii pentru egalitatea persoanelor cu handicap (Lhand) și principiului eficacității energetice. În ceea ce privește camerele, ele vor trebui să fie conforme exigențelor ordonanței referitoare la supravegherea video în transporturile publice (OVid-TP). Ele vor asigura de acum încolo pentru o perioadă de 20 de ani protecția pasagerilor și a personalului de exploatare.

Ultimele Articole