spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Sustrageri de componente feroviare, depistate de polițiști. Trei persoane au fost reținute

Polițiștii de la Transporturi ai celor opt secții regionale și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2020 pentru eliminarea riscurilor de sustrageri de componente feroviare.

sustrageri de componente feroviare percheziții la Tecuci bilanțul Poliției Transporturi Poliția Transporturi razii în gări sinucidere pe calea ferată

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 230 de firme ce au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase. De asemenea, 1.819 persoane au fost legitimate și verificate, a anunțat sâmbătă dimineața Inspectoratul General al Poliției Române, prin intermediul unui comunicat de presă.

În urma neregulilor constatate, au fost indisponibilizate aproximativ 4.000 de kilograme de deșeuri feroase, dintre care 88 de kilograme de deșeuri din cupru. Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni (patru de natură judiciară, patru de natură economică și două de altă natură) și au aplicat 472 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 201.765 de lei.

Totodată, polițiștii au depistat 15 persoane, dintre care patru au fost cercetate în cadrul unor dosare penale și patru erau urmărite. În cadrul activităților de cercetare penală, trei persoane au fost reținute și împotriva unei persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Sustrageri de componente feroviare la Brăila. La acțiunile Poliției au participat și jandarmi

IGPR a dat și două exemple de situații depistate în timpul controalelor. Astfel, Pe 1 octombrie 2020, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila, sprijiniți de polițiști de la Biroul Investigarea Fraudelor și Biroul Investigații Criminale din cadrul S.R.P.T. Galați, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Brăila, la sediul a două societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate ”colectare deșeuri feroase și neferoase”.

Perchezițiile au avut loc într-un dosar penal de furt calificat de piese componente de la calea ferată. În urma acestora, polițiștii au indisponibilizat mai multe înscrisuri şi documente contabile, precum şi un DVR. Trei persoane au fost conduse la sediul B.J.P.T. Brăila, în vederea continuării cercetărilor. La activități au participat și jandarmi.

Un oltean transporta 3.800 kg de deșeuri feroase fără acte

Al doilea caz. La data de 1 octombrie 2020, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Dolj au depistat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce ar fi transportat, cu un camion, 3.800 de kilograme de deșeuri feroase, fără a avea asupra sa documente de proveniență a mărfii.

În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă, a societății şi a fost confiscată marfa (3.800 de kilograme de deșeuri feroase).

Ultimele Articole