spot_img
duminică, decembrie 5, 2021
spot_img

CFR SA vrea să cumpere 60.000 de șuruburi pentru prinderea șinei de traverse

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere 60.000 de șuruburi pentru prinderea șinei de traverse.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat joi anunțul de licitație ce are ca obiect ”Șuruburi orizontale cu piuliță”. Valoarea totală estimată a contractului, ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de cinci luni, este de 1.260.504,2 lei, echivalentul a aproape 255.000 de euro.

Este vorba de o cantitate totală de 60.000 de bucăți, împărțită astfel: șuruburi orizontale PM24 x140 cu piuliță CM24 = 18.000 de bucăți, șuruburi orizontale PM24 x150 cu piuliță CM24 = 14.000 de bucăți și șuruburi orizontale PM27 x170 cu piuliță CM27 = 28.000 de bucăți. Șuruburile orizontale cu piuliță sunt organe de asamblare confecționate din oțeluri cu caracteristici fizico-mecanice care asigură funcționarea în condiții de siguranță a suprastructurii căii, suprastructură care este supusă la eforturi date de materialul rulant în circulație și de factorii de mediu (variații de temperatură). Șuruburile orizontale cu piuliță sunt de diverse tipuri și dimensiuni, în funcție de tipul de șină. Șuruburile orizontale cu piuliță pentru calea ferată, existente în exploatare sunt supuse la solicitări care în timp, din cauza eforturilor date de materialul rulant în circulație și de factorii de mediu, determină degradări fizico-mecanice ale acestora. Acest fapt duce la neasigurarea continuității firului de șină, periclitând siguranța circulației materialului rulant. Pentru asigurarea continuității firului de șină în situația în care se produc degradări ale șuruburilor orizontale este necesară înlocuirea celor uzate cu unele noi.Cerințe pentru participarea la licitația de șuruburi pentru prinderea șinei de traverse

Pentru participarea la licitație, se solicită certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității. Astfel, operatorii economici vor prezenta dovada implementării unui standard de asigurare a calității conform standard SR EN ISO 9001:2015, pentru activitatea principală a contractului.

Valoarea garanției de participare este de 12.600 de lei, valabilă patru luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 15 decembrie 2021, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 15 aprilie 2022.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole