vineri, februarie 21, 2025
spot_img

O singură companie este interesată de supervizarea lucrărilor la metroul Cluj

O singură ofertă a fost depusă la licitația pentru supervizarea lucrărilor la metroul Cluj, organizată de municipalitatea clujeană.

Pe 15 aprilie, Municipiul Cluj-Napoca a reluat licitația ce are ca obiect ”Servicii de supervizare proiect (consultanță) aferente obiectivului de investiții Proiectare și execuție lucrări – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 211.576.745,66 lei, echivalentul a peste 42 de milioane de euro. Aceasta s-a dublat față de prima estimare, așa cum a scris recent Club Feroviar. Valoarea era estimată la 125 de milioane de lei la licitația din iulie 2022 și aproximativ 140 de milioane de lei în decembrie anul trecut.

Egis vrea să facă supervizarea lucrărilor la metroul Cluj

Acum, la a treia încercare, avem și o ofertă depusă, la termenul limită care a fost joi după-amiază. Este vorba de asocierea Egis România (lider) – Egis Rail.

Compania franceză este implicată în mai multe proiecte feroviare din România, printre care și consultanța și supervizarea lucrărilor de modernizare pe două loturi din Cluj Napoca-Oradea-Episcopia-Bihor sau realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea tronsonului Predeal-Brașov.

Contractul pentru lucrările la metroul Cluj, semnat

Contractul pentru execuția lucrărilor la metroul Cluj-Napoca a fost semnat pe 25 mai cu asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. – Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia – Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A.

Magistrala de metrou din Cluj are 21 de stații, costă 9 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și 7 ani pentru execuție. În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km, care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 stații) și depoul. Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.

În cea de-a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km.

IN THE SPOTLIGHT

CEMBRE și AGRISORG: Revoluția Echipamentelor Feroviare Moderne

Performanță, durabilitate și inovație în întreținerea căilor ferate Când vine vorba de eficiență și fiabilitate în construcția și întreținerea căilor ferate, CEMBRE setează noi standarde...

Ultimele Articole