spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Summitul Noilor Drumuri ale Mătăsii: contracte de 64 miliarde de dolari pentru căi ferate și drumuri

Acorduri în valoare totală de peste 64 de miliarde de dolari au fost semnate la Summitul Noilor Drumuri ale Mătăsii organizat săptămâna aceasta la Beijing, a anunţat preşedintele chinez Xi Jinping.

Summitul Noilor Drumuri ale Mătăsii

Principiile pieţei urmează să fie aplicate tuturor proiectelor de cooperare desfăşurate în cadrul uriaşei iniţiative vizând multiplicarea schimburilor comerciale între Asia şi Europa, a precizat în discursul cu care a încheiat summitul şeful statului chinez.

Xi şi-a reafirmat totodată angajamentul în favoarea unei dezvoltări ecologice durabile. Obiectivul proiectului este să construiască o uriaşă reţea de drumuri, linii de căi ferate şi porturi în 65 de ţări, în valoare totală de peste 1.000 miliarde de dolari.

Summitul Noilor Drumuri ale Mătăsii. Mediul, în centrul inițiativei

În discursul din deschiderea summitului, preşedintele chinez a anunţat că protecţia mediului se va afla în centrul iniţiativei, ”pentru a proteja casa comună în care trăim”.

”Implementarea unor infrastructuri de înaltă calitate, durabile, economice, capabile să răspundă tuturor riscurilor şi tuturor problemelor va ajută ţările să-şi folosească deplin resursele”, a spus el. La primul summit, în 2017, Xi Jinping a declarat că băncile chineze urmează să împrumute 380 miliarde de yuani (56,4 miliarde de dolari) în vederea susţinerii cooperării în cadrul programului Noilor Drumuri ale Mătăsii.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole