spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Suedia atribuie un contract de 381 milioane euro pentru linia Västlänken

NCC Sverige si compania germana Wayss & Freytag Ingenieurbau au castigat un contract in valoare de 3,8 milioane coroane suedeze (381 milioane euro) pentru construirea sectiunii Korsvägen, parte a liniei Västlänken. Trafikverket (Autoritatea Suedeza pentru Transport) a anuntat ca lucrarile de constructie vor incepe in 2018, termenul de finalizare fiind 2026.

Sectiunea Korsvägen este in lungime de aproximativ 3,2 kilometri. Aceasta incepe din Landala via Korsvägen si continua apoi in Örgryte/Jakobsdal catre Almedal, acolo unde se uneste cu linia de cale ferata existenta. Proiectul presupune si saparea unui tunel de cale ferata si a unuia paralel, de serviciu. Apoi, gara Korsvägen va fi consrtuita tot in subteran si va beneficia de trei puncte de acces. Gara Korsvägen va avea, in prima faza, un peron si doua linii de cale ferata. Se pregatesc insa lucrarile necesare pentru a construi apoi inca un peron si alte doua linii de cale ferata.

Noua linie Västlänken (Linia de Vest) va avea o lungime de 8 kilometri, cale dubla, realizand conexiunea feroviara intre liniile de naveta si cele regionale via centrul orasului Göteborg.

Västlänken va avea un tunel subteran de cale ferata, in lungime de 6 kilometri, in centrul orasului Göteborg precum si trei statii noi, tot in subteran: Haga, Korsvägen si Gara Centrala Göteborg.

sectiunea Korsvägen

Trafikverket precizeaza ca noua linie de cale ferata va spori capacitatea de transport si va reduce timpii de calatorie in oras.

Construirea liniei Västlänken a fost impartita in cinci loturi. Astfel, un consortiu format din companiile Gülemak, Astaldi and Segermo construiesc sectiunea Haga. Compania suedeza NCC se ocupa de construirea sectiunii de la Gara Centrala. De asemenea, tot in luna decembrie, a fost publicata si licitatia pentru sectiunea Kvarnberget, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 23 aprilie 2018. Mai departe, Trafikverket anunta ca licitatia pentru instalarea sistemelor de cale ferata va fi publicata la inceputul lui 2019.

 

Ultimele Articole