spot_img
luni, iunie 27, 2022
spot_img

Suedia acorda contractul de modernizare a sectiunii Lund – Arlöv

Autoritatea de transport din Suedia, Trafikverket, a acordat joint-venture-ului OHL-NCC un contract in valoare de 215 milioane de euro pentru modernizarea liniei care leaga Lund de Arlöv (Malmö), una dintre cele mai aglomerate rute feroviare din Suedia. OHL este o companie spaniola care a incheiat un parteneriat cu NCC, o companie de pe piata locala.
Joint-venture-ul OHL-NCC va construi primii 8 km intre orasele suedeze Arlöv si Flackarp, in timp ce castigatorii licitatiei pot decide sa contribuie la proiectul segmentului de 3 km care leaga Flckarp de Lund si apoi sa negocieze cu clientul constructia acestui segment.
Proiectul implica constructia a doua linii temporare paralele cu linia de 5 km existenta pe unde se va desfasura traficul feroviar in timpul lucrarilor de constructie. Contractul va avea ca rezultat 4 linii in loc de cele 2 existente. Aceste lucrari necesita realizarea unui canal cu o adancime de sase metri pe o distanta de 5 din cei 8 km de linie, inclusiv 400 de metri in subteran in apropiere de statia Akarp. Contractul include constructia a trei statii noi la Burlöv, Akarp si Hjärup, patru pasaje superioare si doua inferioare care intersecteaza ruta, precum si trei pasaje inferioare care traverseaza cel mai important drum din tara (E6/E20) si care il extind la trei linii pe directie.

Ultimele Articole