spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Ionel Dancă a anunțat unde vor merge subvențiile pentru transportul de călători

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat joi seara, la Palatul Victoria, unde vor merge subvențiile pentru transportul de călători.

subvențiile pentru transportul de călători proiecte majore de infrastructură
FOTO Guvernul României

El a precizat că în cadrul şedinţei de Guvern de joi a fost adoptat un memorandum care vizează utilizarea creditelor de angajament pentru plata unor subvenţii destinate transportului de călători.

„A fost adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi un memorandum promovat de Ministerul Transporturilor pentru utilizarea creditelor de angajament pentru subvenţii în ceea ce priveşte transportul de călători pentru unele companii care aşteptau aceste subvenţii aprobate anterior şi în baza acestui memorandum se vor putea, practic, face plăţile pentru companii precum Metrorex, CFR Călători SA, InterRegional Călători, Transferoviar Călători, Regio Călători, Softrans şi Astra Trans Carpatic, companii care sunt eligibile pentru a primi subvenţii pentru transportul de călători. Era o măsură aşteptată de operatorii din domeniul transportului feroviar de persoane, pe care Guvernul a adoptat-o în această şedinţă”, a arătat Dancă, cu prilejul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Subvențiile pentru transportul de călători, aprobate prin Memorandum

Guvernul a adoptat Memorandumul cu tema: utilizarea creditelor de angajament şi creditelor bugetare reţinute în proporţie de 10% la titlul 40 „subvenţii pentru transportul de călători” din bugetele următoarelor companii: Metrorex S.A., SNTF CFR Călători S.A., Interregional Călători SRL, Transferoviar Călători SRL, Regio Călători SRL, SOFTRANS SRL, ASTRA TRANS Carpatic SRL, potrivit informației postate pe site-ul Palatului Victoria.

Ultimele Articole