spot_img
marți, septembrie 27, 2022
spot_img

BREAKING Primăria Capitalei crește subvenția la STB. CGMB, convocat pentru rectificarea bugetară

Rectificarea bugetară la Primăria Capitalei va crește subvenția la STB, potrivit anunțului făcut public joi de Municipalitatea bucureșteană.

UPDATE Consilierii generali bucureșteni au tăiat la jumătate majorarea subvenției pentru STB

Primarul general Nicuşor Dan a convocat sedinţa extraordinară a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti pentru vineri, 24 septembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti. Pe ordinea de zi a ședinței se află un singur punct, și anume „Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021”.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, veniturile Municipalității, estimate inițial la 5.864.134,32 mii de lei, vor crește cu 388.867,5 mii de lei, până la suma de 6.253.001,82 mii de lei. Întreaga creștere a veniturilor se va aloca capitolului de cheltuieli Transport în comun, secțiunea ”Subvenții pentru acoperirea de preț și tarif”.

Subvenția la STB, tăiată de USR PLUS

În primăvară, aprobarea bugetului Primăriei Capitalei pe anul în curs a fost blocată de consilierii generali din partea USR PLUS, care au considerat estimările primarului general mult prea optimiste.

Apoi, după o săptămână de negocieri cu Nicușor Dan, consilierii USR-PLUS au votat, alături de consilierii PNL, bugetul Primăriei Capitalei, estimat la 5,8 miliarde de lei. Condiția USR-PLUS a fost ca veniturile să fie diminuate cu circa 1,1 miliarde de lei. Cu această ocazie, de la subvenția la STB s-au tăiat 100 de milioane de lei, rămânând doar un miliard de lei.

Ultimele Articole