miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Sub nasul polițiștilor și al ceferiștilor, hoții au mai furat un vagon cu azotat de amoniu

Chiar sub nasul polițiștilor și al angajaților SRTFC Constanța, hoții au mai furat încărcătura unui vagon cu azotat de amoniu din trenul atacat banditește duminică seara.

După cum a relatat Club Feroviar anterior, în seara zilei de 6 august a.c., la ora 20.20, trenul 68408006, compus din 36 de vagoane, aparținând operatorului PSP CARGO GROUP, a fost frânat pe firul 1 Port B – Constanța VII de persoane necunoscute. Acesta plecase din Portul Constanța, având ca stație de destinație Vințu de Jos, județul Alba.

În urma verificărilor, s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 și 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conținut – azotat de amoniu se află pe gabarit. Șeful de tren a sesizat prin 112 incidentul.

Au mai prădat un vagon cu azotat de amoniu

Zona este asigurată de către angajații SRCF Constanța, dar și de reprezentanți ai Serviciului Regional de Poliție Transporturi Constanța, pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate. A fost avizat operatorul PSP CARGO GROUP pentru a elibera gabaritul căii ferate, a trasnmis SRCF Constanța, sub semnătura directorului Dorin Maer.

Numai că exact atunci când calea ferată era împânzită de polițiști și ceferiști, hoții au reușit să mai sustragă încărcătura de îngrășământ dintr-un alt vagon. Au încărcat-o în saci și duși au fost.

După ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în stația Palas, unde vor fi scoase din componența convoiului vagoanele vizate de furt, urmând să își continue drumul către stația de destinație.

Polițiștii neagă, sursele noastre confirmă

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dat un comunicat în care neagă faptul că s-ar fi furat din vagoane de față cu oamenii legii. Chit că sursele noastre confirmă incidentul, redăm și comunicatul IPJ Constanța:

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind sustragerea unei cantități de uree dintr-un tren marfar, precizăm următoarele:

La data de 6 august a.c., în jurul orei 20.25, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Stației de Epurare, de pe strada Theodor D. Speranția, se află oprit un tren de marfă, iar, la patru vagoane din cele 36, aflate în componența acestuia, sunt deschise trapele de descărcare, ureea din interior curgând pe terasamentul căii ferate. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Întreaga cantritate de uree deversată a fost recuperată, fiind în curs de încărcare și predare către operatorul feroviar. În cauză se continuă cercetările, de polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, pentru a se stabili dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acționate de factorul uman sau a fost vorba de o defecțiune tehnică”.

Ultimele Articole