Stuttgart comanda 20 de vehicule light rail in valoare de 80 milioane euro

Consiliul de Supraveghere al Stuttgart Tramways (Stuttgarter Straßenbahnen – SSB), operatorul de transport public din orasul german, a aprobat achizitionarea unor noi vehicule light rail Tango S-DT, produse de catre Stadler Pankow. Valoarea acestei comenzi suplimentare se ridica la suma de 80 milioane euro.

Comanda initiala a fost plasata de catre Stuttgart Tramways in anul 2010 iar in 2014 contractul a fost reinnoit cu precizarea ca se pot comanda inca 20 de astfel de vehicule feroviare.

In plus, Consiliul de Supraveghere a aprobat achizitionarea a trei trenuri noi ce vor opera pe calea ferata cu cremaliera pe ruta dintre Marienplatz si Degerloch, precum si construirea unui a patrulea depou pentru vehiculele din transportul urban pe sina.

In iulie 2017, Consiliul Municipal al orasului Stuttgart a fost de acord sa finanteze cu 40 de milioane de euro achizitia noilor vehicule light rail comandate de la Stadler, cu 7,5 milioane de euro noile trenuri pentru calea ferata cu cremaliera si cu 25 milioane de euro construirea noului depou feroviar.

„Investim in viabilitatea companiei Stuttgart Tramways. Prin deciziile Consiliului de Supraveghere, Stuttgart Tramways va continua sa fie punctul de sprijin principal al mobilitatii durabile in Stuttgart, pe masura ce cererea de transport creste”, a declarat Fritz Kuhn, presedintele Consiliului de Supraveghere.

Foto 2: tren pe calea ferata cu cremaliera din Stuttgart