spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

Studiu de fezabilitate în Canada pentru prelungirea unei linii ferate până la terminalul Baie-Comeau

Guvernul de la Ottawa alocă 7,4 milioane de dolari canadieni (5,5 milioane de dolari americani) pentru un studiu de fezabilitate în Canada privind prelungirea liniei de cale ferată existente Dolbeau – Mistassini până la terminalul feroviar și maritim Baie-Comeau.

studiu de fezabilitate în Canada

Această prelungire le va pewrmite companiilor canadiene să aibă acces la un port maritim, pentru a exporta produse alimentare, îngrășăminte, a produse forestiere, hidrocarburi rafinate și produse chimice.

Anunțul a fost făcut chiar la Baie-Comeau de ministrul federal al Transporturilor, Marc Garneau.

”Faza inițială a proiectului vizează transportul de mărfuri vrac și lichide pentru un număr estimat de 800 de vagoane pe zi. Această investiție va avea beneficii economice semnificative pentru țară și va duce la crearea a 105 locuri de muncă directe și indirecte pe perioada desfășurării studiului”, a declarat oficialul canadian, citat de presa locală.

Studiu de fezabilitate în Canada, pentru a ajuta exportatorii

El încearcă astfel să deschidă noi piețe, ajutând exportatorii să-și intensifice prezența și să valorifice noi oportunități care există grație acordurilor comerciale. ”Statele Unite sunt principalul partener comercial al Canadei, cu schimburi comerciale de 741,4 miliarde de dolari (aproximativ 557 miliarde de dolari americani – n.red.). Schimburile comerciale pe piețele internaționale sunt în creștere. Din 2015 până în 2018, schimburile comerciale cu Asia au crescut cu 18,9%, până la 199,2 miliarde de dolari (150 miliarde de dolari americani – n.red.), și cele cu Uniunea Europeană au avansat cu 19% din 2015, până la 118,1 miliarde de dolari (89 miliarde de dolari americani – n.red.) în 2018, a mai spus Garneau.

Ultimele Articole